Άρθρα...Ανακοινώσεις  

  Διεύθυνση Γιαννέλου Περσεφόνη Φιλόλογος Υ...
1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 16 ΤΑΥΡΟΣ 1...
 Αγαπητές/οί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Σχ...
  Κωδ. Υποψηφ.Σχολή ΕπιτυχίαςΊδρυμα01005680ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚ...
   
Επιβλέπων Καθηγητής

              Διαμάντης Σπύρος

         Ανακαίνιση Κατοικίας

 

Άδεια ανακαίνισης και άδεια νέας κατασκευής.


Εκείνο που καταρχήν θα πρέπει να προσεχθεί πριν την οποιαδήποτε έναρξη εργασιών είναι η νομιμότητα των εργασιών που σημαίνει δήλωση σε Πολεοδομία και ΙΚΑ.
Στην Πολεοδομία υπάρχει η δυνατότητα να μην δηλωθεί η ανακαίνιση  εάν και εφόσον αφορά εργασίες που δεν χρειάζονται άδεια και ορίζονται από την απόφαση 5219/04.
Στην περίπτωση που περιλαμβάνεται όμως γκρέμισμα οποιουδήποτε τοίχου χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία . Για την αίτηση χρειάζεται αντίγραφο σχεδίων από πολεοδομία (κάτοψη και ξυλότυπος) και τεχνική έκθεση από τον μηχανικό του έργου.

Για την ανακαίνιση:εφόσον έχουμε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χρειαζόμαστε κανονική άδεια και όχι αδεια μικρής κλίμακας
εκτός βέβαια εάν δεν περιγράψουμε όλες τις εργασίες
Σε περίπτωση που είμαστε ενοικιαστές αρκεί να έχουμε την Υ.Δ. του ιδιοκτήτη πως επιτρέπει τις συγκεκριμένες εργασίες
Επίσης απαιτείται Υ.Δ. από τον ιδιοκτήτη πως δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές

Χρειαζόμαστε  εγκεκριμένο αντίγραφο της κάτοψης από το αρχείο της πολεοδομίας
και νέα κάτοψη της πρότασης με τεχνική έκθεση καθώς και εγκεκριμένο φωτοαντίγραφο Τοπογραφικού ή βεβαίωση κτηματολογίου.Πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε 2 εξωτερικές φωτογραφίες χωρίς να φαίνονται AC ή τέντες, σε περίπτωση που μας ζητηθούν
Επίσης χρειαζόμαστε άδεια από το δήμο ή και την τροχαία για την χρήση κάδου στο πεζοδρόμιο.
Ένσημα ΙΚΑ απαιτούνται και σε κάποιες περιπτώσεις ανακαίνισης , ανακατασκευής όταν έχουμε εξωτερικές εργασίες με άδεια μικρής κλίμακος.

Για την κατασκευή:το Άρθρο 22: Οικοδομικές άδειες - Αυθαίρετες κατασκευές
1. Για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης εντός ή εκτός οικισμού απαιτείται οικοδομική άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας. Τέτοιες εργασίες είναι ιδίως οι εκσκαφές και επιχωματώσεις, η ακόμη εγκατάσταση ικριωμάτων, η ανέγερση, επισκευή, διαρρύθμιση και κατεδάφιση κτιρίων και των παραρτημάτων τους. Η οικοδομική άδεια κτιρίου ή εγκατάστασης θεωρείται ότι περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του εδάφους, τις αναγκαίες εκσκαφές για τη θεμελίωση του κτιρίου ή της εγκατάστασης, καθώς και την κατασκευή περιφραγμάτων, βόθρων και υπόγειων δεξαμενών ύδατος.Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 8 του ν. 1512/1985 (ΦΕΚ 4) και του άρθρου 4 του παρόντος δεν απαιτείται άδειαγια εσωτερικούς χρωματισμούς ή για εξωτερικούς χρωματισμούς όταν δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων, για μικρές εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές, διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων, για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίων.

   

Ημερολόγιο  

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
   

Νέο Λύκειο